2009. január 19., hétfő

Elkeseredés...

Rettenetesen el vagyok keseredve!
Idei évünk a nagy döntések éve; egyrész Anna iskolaválasztása lesz emghatározó, a másik, hogy áprilistól már csak gyes jár majd, így anyagilag fontos, hogy visszamenjek-e dolgozni, vagy kihúzzuk még valahogy? Ám ezt a részét bonyolítja, hogy a bölcsikbe iszonyatos túljelentkezés van, így kb alig van esélyünk, hogy a picurt felvegyék.
A kihúzás ellen szól, hogy páromtól elvették a 13. havit, ami már be volt építve a fizetésébe, mivel ez volt tavaly a "fizetésemelés". És tegnap kezdték pedzegetni, hogy elveszik a családi pótlékot is, ami 3 gyerek esetén 48000 Ft!

Számoltunk. Gyedről gyesre, plusz 13. havi eltörlése, plusz gyaládi pótlék eltörlése= havonta kb 100.000 Ft nettóval kevesebb!!!!

Ezt úgy sem tudjuk kispórolni, ha megválunk az egyetlen, alsókategóriás autónktól. Az óvoda, iskola egy felnőtt számára 30-40 perc sétára van tőlünk, helyi busz egyik irányba van, visszafelé csak 10 órakor jön... bicikli? Lehetne, ha nem három gyerekről lenne szó, egyébként életveszélyes a forgalom miatt errefelé... és persze nem is tudjuk hol hagyni a gyerekekét napközbenre...

Tehát, megélni nem tudunk, de dolgozni sem tudok elmenni. Sakk-matt.

4 megjegyzés:

VOKinga írta...

A játékról lekéstem, de legalább Téged megtaláltalak! :) A régi mamihamira ritkán pillantok be, a blogspotra költöztem én is, itt találsz rólunk is családi blogot.
Ezt a csp eltörlést nem egészen értem, egyenlőre az az álláspont, hogy 2009-ben nem változik, nem?

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

A magasabb jövedelműektől akarják elvenni a CSP-ot... most ez az álláspont.

VOKinga írta...

Nem hiszem, hogy ettől tartani kellene, nem fognak bevállalni ennyire népszerűtlen lépést választás előtt.

Gabessz írta...

Gratulálok az új oldaladhoz!
Kitartást és minden jót nektek!