Egy titkot osztok meg veletek, mivel tegnap vendégségben járva egy furcsa dolgot tapasztaltam.A házigazda nekiállt, hogy kukoricát főzzön. Nagyon nem volt kedvére, mivel úgy számolgatta, hogy nagyon sokára lesz kész.
Én is számolgattam, és nem értettem, mire ez a probléma?
Végül bátorkodtam rákérdezni, hogy mégis miért lesz sokára készen az a kukorica?
Hát mert legalább 2 órát kell főzni -hangzott a válasz.
A TITOK: forrástól számítva 8-10 percig kell csak főzni, és vajpuha lesz!
Ugyanis ha tovább fő, bekeményszik, és valóban több óra kellhet neki, mire újra megpuhul.
Én világ életemben 10 percig főztem csak, majd elzártam a gázt és úgy hagytam. Ki lehet venni rögtön, egy tányéron is kihűl, de a vízben is lehet hagyni.
Tegnap ott helyben be is bizonyítottam a dolgot a vendéglátónak, aki rettenetesen örült a dolognak!
Remélem, másnak is segítettem ;)
2 megjegyzés:
Én is hallottam már több órás főzésről... fura. Én néha csak 5 percig főzöm, főleg amikor teljesen friss és olyan zsenge még. Mi is imádjuk!!!! Már a picurka is rágcsál.
Szia
Mi is így szoktuk főzni, vagyis 5-10 percet a forrástól...
Én nem tudok annyit főzni, hogy elég legyen :) IMÁDJÁK A MALACKÁIM
Megjegyzés küldése