2009. április 27., hétfő

A szülinapos :)

Ma lett 2 éves ez a csirkefogó:

Kis házi ünnepség keretében elfújhatta a "sok" gyertyáját:
Ritka pillanat, a két lány együtt, elmélyülten, békességben:
Tomika csak örült:

Egyébként Tominak, és páromnak is volt születésnapja ebben a hónapban, de erről máskor írok, mert nagyon sok minden történt még ezen kívül is!!!

Éjszakai barkácsolás

A gyülekezetünkben működő anyakörösök találták ki, hogy legyen egy olyan alkalom, amikor gyerekek nélkül lehet kreatívkodni, maradandót alkotni, közben beszélgetni stb.
Így időnként péntek este 21-23 óráig éjszakai barkácsolunk :)
Volt már gyöngyfűzés, nemezelés, adventi koszorú készítés... most épp cserepeket díszítettünk decoupage technikával.

Íme az én eredményeim:




2009. április 6., hétfő

Útkeresés, 2. felvonás

Rájöttem, hogy elfelejtettem beszámolni a hogyan tovább-ról :)
A szuper, helyben lévő félállás elindult, ugyanis rendkívül rugalmasan azt kell megoldanom, hogy meglegyen a heti 20 óra. Ha mégsem, akkor azt valamikor behozni. Anyum vállalta egy napra Nórit (8 óra), feláldoztuk a szombatot (8 óra), és egy ismerős vállalta még 4 órában. Így már 1 hónapja dolgozó nő lettem, egyelőre próbaidőn, ami kettős értelmű: egyrészt kijövünk-e a főnökkel, másrészt a családot mennyire viseli meg az új helyzet.
Utóbbi a szombatokat tűri rosszul, a gyerekek és férjem hiányolnak, én pedig őket, ráadásul alig érem utol magam utána... :(
Bejött továbbá betegség, elmaradt szombat, ezeknek a ledolgozása igencsak próbára teszi a szervezőképességünket, nem beszélve a rendszertelenségről :(((
Felmerült bennem, hogy mégse kéne ezt erőltetni, ám akkor megérkezett a bankszámla kivonatunk, mellé a kocsirészlet számlája... plusz gyes rövidülési idő, válság stb.
A helyzet akkor javulhat, ha ősztől Nóri bölcsibe mehet, akkor minden nap délelőttönként dolgoznék, sokkal kiszámíthatóbb lenne az élet!

Továbbra is foglalkoztat a gyöngyfűzésben rejlő lehetőség, most az erre fordítható időm is lecsökkent, pedig kereslet van rá!!!! Szerintem sokkal többet el tudnék adni, mint amennyit képes vagyok megfűzni egy héten :( Szeretném ezt legalizálni is, nem vállalkozóként; keresem a lehetőségeket. Felmerül az is, elég lenne-e csak ebből pótolni a havi hiányunkat, viszont ez azért rizikós jövedelem. Főleg, hogy most is mínuszba futunk hó végén, pedig a gyes csak köv hónapban kezdődik!!!!

Szóval itt tartunk, küzdünk a mindennapokért, egymásért, hogy ebben a zűrzavaran mi magunk el ne vesszünk.

Jaja, még ehhez jön az iskolaválasztás, ami itt nem lehetséges, mert csak körzetibe lehet vinni idén a gyerekeket. Így még ezt is valahogy el kell intézni, mert pont máshová szeretném :(

2009. április 2., csütörtök

Nem, nem és NEM!

Nóri ennyit tud mondani kb két hete. Mindenre: NEM! Számítottam rá, mégis meglepett a dolog intenzitása; ugyanis akkor is nemet mond, ha ő maga is szeretné, így komoly konfliktusba kerül önmagával :)
Példa, a reggeli kakaó. Mivel álmos, kissé vehemens stílusban "kéri" a kakaóját. És persze azonnal, de hát ezen már nem akadunk fenn... elkészíti párom, elétesszük az asztalra, pont, ahogy szereti, szívószállal... mire majdnem felborítja, úgy löki félre, hogy "NEM JÓ ÍGY!!!!!" Igen, a nagybetű nem véletlen, üvöltve tájékoztatott minket véleményéről. Fogom a bögrét, és arrébb teszem, nehogy kiborítsa. Erre a leányzó borul ki még jobban, hogy márpedig ő kéri. Visszateszem elé, erre újból ellöki, hogy nem... sakk és matt.
Azt hittük, a helyzetet nem lehet fokozni Anna után, ő volt ilyen hisztis kisasszony; de Nóri túltesz rajta, atán önmagán is túltesz, félek, még ezzel sincs vége a dolognak...